home

Cabo Verde na twee dagen..

By admin

We zijn nog maar twee dagen op Sal, en we hebben al een volledige single en vier heats uit de dubbel afgerond. Nik Baker begon goed aan zijn evenement. Drie minuten voor zijn heat lag hij al met een kapotte spullen over de rotsen te spoelen. Gelukkig waren de heats lang (25 min.) en had Nik nog tijd een nieuwe set te halen. Hij redde zijn heat maar lag met zijn laatste golf weer op rotsen, weer met kapotte spullen! Dure heat!

Een paar jongens sprongen er echt uit in de single: Robby Swift wordt alsmaar beter in hoge golven. Hij bereed de golven snel, radicaal en zonder te denken. Puur op instinct gebruikte hij de hele golf en constant in de kritische sectie.

Francisco Goya was er ook weer eens bij. Ik verwachte er eigenlijk niet zo heel veel van, ik hem twee jaar geleden zien varen tijdens de Aloha Classic op Maui, maar toen leek het nergens naar. Hier op Sal lijkt het wel of Goya de jongens nog even windsurfles geeft. Geen wiebel wiebel turns dicht bij de golf, maar echte single fin turns. Vloeiend accelereren door een enge bottum turn. Verticaal de golf weer op en met veel spray van de top af. Hij neemt nogal wat risico en spoelt regelmatig over de rotsen weer aan land, met een grote grijns rent hij dan weer de baai in om het gewoon nog eens te proberen.

Thoma Traversa spoelt bij de eerste golf al de rotsen op. Hij redt het niet door de eerste heat, maar in de dubbel heeft hij zijn kop er weer bij. Met een superieure golfkeuze en heerlijk late, floaty, earials hoort hij er weer helemaal bij.

Peter Volwater vaart slim en stijlvol, zo komt hij door de eerste heat van de single. Maar om verder te komen in dit sterke veld (er waren slechts 32 startplaatsen beschikbaar) moet hij meer risico’s gaan nemen en vaker de lip opzoeken. Dat mag hij dan waarschijnlijk dinsdag laten zien, de voorspelling voor dinsdag is namelijk bijzonder goed (15 sec interval)

Lampie maakte in zijn eerste heat geen kans, te veel goede namen. In de dubbel lagen meer kansen, maar de lange Hollander heeft maar weinig tijd gehad om aan deze bijzondere omstandigheden te wennen. Hij gaat steeds beter varen, maar redde het nog niet. Dario Ojeda en Ross Williams deden het beter. Voor Lampie is het evenement dus afgelopen, maar hij mag uitkijken naar een paar flinke sessies in de komende week. Als hij zo hard vooruit blijft gaan als dat we in de laatste twee dagen hebben gezien komt dat wel goed.

Leave a Reply