Voorpagina
Overtuigen

PWA
pic of the day
submit a vid

Archieven

01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mrt - 31 Mrt 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Okt - 31 Okt 2006

Tag cloud

About

Het heeft even geduurd, maar nu is dan eindelijk Chautaqua.nl on line. Hier houd ik, Thijs van der Meer: jurylid bij de PWA, maar vooral een gepassioneerd windsurfer, jullie persoonlijk op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de wereldtour.

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.1: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

World Cup Kaapverdië in Jeugdjournaal!

Maandag 23 Februari 2009 at 10:39 pm
Dat krijg je natuurlijk alleen mee als je net als ik kleine neefjes en nichtjes hebt die met je meeleven :) "Bij windsurfen denken mensen vaak aan op en neer varen op een meertje, maar het kan ook veel spectaculairder! Dat bewijzen de twintig beste windsurfers van de wereld op de Kaapverdische eilanden." Dat het er 32 waren en dat er ook twee Nederlanders bij waren, moeten we ze dan maar even vergeven.
Klikkerdeklik en doorspoelen naar 6minuut39!

Klaar!

Donderdag 19 Februari 2009 at 5:03 pm
We hebben gisteren de dubbel afgerond! Josh Angulo heeft uiteindelijk gewonnen. Ik vond Thomas Traversa (zo veel lef in zo'n klein mannetje)goed en Brawzinho werd gedurende dubbel ook alsmaar beter!
Peter Volwater was als eerste aan de bak. Omdat we niet zeker waren van de condities besloten we lange heats te varen... Hele lange heats. Peter mocht 45 minuten lang Ponta Preta met nog drie anderen delen. De omstandigheden werden steeds beter en tegen het eind van de heat raakt Peter de Lip van een monstergolf! Dikke Air en ver voor de golf uit landen. Lekker hoor! Hij ging door met een paar hele goede turns maar miste na zijn tweede aerial de aansluiting op het tweede stuk van de golf... Hij ging niet door omdat zijn lijnen op de golf niet vloeiend genoeg waren. Dat kwam zei Peter later omdat hij te veel power in zijn zeil had, hij had eerder het juiste zeil aan gort gevaren. Dit heeft hij nog proberen te vervangen (Josh heeft ook maui sails), maar het zeil kwam net te laat op het strand aan...

Check deze foto die na de contest in avondlicht van Kai Lenny maakte.

Foto's van een lastige dag

Woensdag 18 Februari 2009 at 12:22 am
Mooie golven, maar de wind speelde niet mee. Iets te licht en iets te aflandig was het. Een festival op de rotsen! Peter sloopt een heel setje, ik weet niet eens of hij het nog terug gevonden heeft. Maar ook Josh, de enige echte Ponta Preta local, sloopt zijn spullen. Maar een set spande echt de kroon, we zagen 'm van verre aankomen. Alleen Camille Juban was op de juiste plaats en liet zijn kans niet schieten.... Check de foto'sOh en hier nog een foto van dezelfde set!

Nog een paar foto's

Maandag 16 Februari 2009 at 12:07 pm
Minder golven op dag drie, mooi wat tijd om een paar foto's uit de jurytoren online te zetten.Cabo Verde na twee dagen..

Zondag 15 Februari 2009 at 9:02 pm
We zijn nog maar twee dagen op Sal, en we hebben al een volledige single en vier heats uit de dubbel afgerond. Nik Baker begon goed aan zijn evenement. Drie minuten voor zijn heat lag hij al met een kapotte spullen over de rotsen te spoelen. Gelukkig waren de heats lang (25 min.) en had Nik nog tijd een nieuwe set te halen. Hij redde zijn heat maar lag met zijn laatste golf weer op rotsen, weer met kapotte spullen! Dure heat!

Een paar jongens sprongen er echt uit in de single: Robby Swift wordt alsmaar beter in hoge golven. Hij bereed de golven snel, radicaal en zonder te denken. Puur op instinct gebruikte hij de hele golf en constant in de kritische sectie.

Francisco Goya was er ook weer eens bij. Ik verwachte er eigenlijk niet zo heel veel van, ik hem twee jaar geleden zien varen tijdens de Aloha Classic op Maui, maar toen leek het nergens naar. Hier op Sal lijkt het wel of Goya de jongens nog even windsurfles geeft. Geen wiebel wiebel turns dicht bij de golf, maar echte single fin turns. Vloeiend accelereren door een enge bottum turn. Verticaal de golf weer op en met veel spray van de top af. Hij neemt nogal wat risico en spoelt regelmatig over de rotsen weer aan land, met een grote grijns rent hij dan weer de baai in om het gewoon nog eens te proberen.

Thoma Traversa spoelt bij de eerste golf al de rotsen op. Hij redt het niet door de eerste heat, maar in de dubbel heeft hij zijn kop er weer bij. Met een superieure golfkeuze en heerlijk late, floaty, earials hoort hij er weer helemaal bij.

Peter Volwater vaart slim en stijlvol, zo komt hij door de eerste heat van de single. Maar om verder te komen in dit sterke veld (er waren slechts 32 startplaatsen beschikbaar) moet hij meer risico's gaan nemen en vaker de lip opzoeken. Dat mag hij dan waarschijnlijk dinsdag laten zien, de voorspelling voor dinsdag is namelijk bijzonder goed (15 sec interval)

Lampie maakte in zijn eerste heat geen kans, te veel goede namen. In de dubbel lagen meer kansen, maar de lange Hollander heeft maar weinig tijd gehad om aan deze bijzondere omstandigheden te wennen. Hij gaat steeds beter varen, maar redde het nog niet. Dario Ojeda en Ross Williams deden het beter. Voor Lampie is het evenement dus afgelopen, maar hij mag uitkijken naar een paar flinke sessies in de komende week. Als hij zo hard vooruit blijft gaan als dat we in de laatste twee dagen hebben gezien komt dat wel goed.

Gejat van de starboard site

Maandag 02 Februari 2009 at 4:25 pm
John Carter wordt op de starboard site een beetje in een hoekje gedrukt. Hier krijgt hij van mij de ruimte. moet je wel even op 'meer' klikken! (meer...)

Mag deze meneer ook mee?

Maandag 02 Februari 2009 at 3:54 pm
Over minder dan twee weken begint de PWA-world tour weer! Ik heb het perfecte entertainment gevonden voor de windloze dagen! Wat een kerel, kijk 'm ook even wegfietsen aan het einde... Heerlijk!

The player will show in this paragraph
Midas Dekkers en Desmond Morris

Woensdag 15 Oktober 2008 at 01:48 am
Leuk hoor: een boek van Midas Dekkers over lichamelijke oefening. Midas had kennelijk nog wat trauma's van z'n vroegere gymklas te verwerken. Bewegen: prima, maar sport? Dat sport gezond is, is volgens Midas nog nooit causaal aangetoond en topsport is al helemaal niet gezond! Het zit Midas nu nog dwars dat ook hij met zijn houterige lichaam, dat liever boeken las en in de moddersloot achter school naar kikkervisjes viste, voor de hele klas over dat paard moest. Tja, Midas: dyslectische kinderen moesten toch ook klassikaal voorlezen?

Maar goed, hoewel Midas hier en daar zo kort door de bocht redeneert dat je nekharen ervan overeind gaan staan, heeft hij hier en daar wel een aantal valide punten. Vooral over hoe de overheid onze wereld zo inricht dat we nooit meer echt hoeven te bewegen (snelwegen, roltrappen, arbowetten, ergonomische stoelen) en ons anderzijds aanspoort om dat gebrek aan beweging te compenseren door te gaan sporten!

Wat ik vooral leuk vond was dat Midas geregeld een oude held uit mijn studietijd aanhaalde. Desmond Morris is een bioloog die zomaar eens besloot om met zijn biologische oog de mens te gaan bestuderen. Dit bleek een verhelderend perspectief. Wat ik als luie student zo mooi aan Morris vond was dat ik zijn boeken niet hoefde te lezen. Ik kon gewoon de serie kijken. In 1994 presenteerde hij de 6-delige BBC1 serie 'The Human Animal'. In 1997 kreeg die serie een vervolg in de vorm van een wederom 6-delige BBC1 serie 'The Human Sexes'. Geniaal!

Hieronder alvast een voorproefje

Onze Franse vriend

Dinsdag 14 Oktober 2008 at 11:15 pm
"Onze Franse vriend laat even zien hoe het moet!", was Folkerts commentaar bij het doorsturen van de link naar dit filmpje. Onze Franse vriend is natuurlijk Thomas Traversa die vorig jaar mee was op de Jagermeister Roadtrip naar Denemarken. Ik vond het onderstaande filmpje eigenlijk nog mooier. De beeldkwaliteit is niet optimaal, maar de muziek (een mengsel van LSD en testosteron in een strakke spijkerbroek) maakt een hoop goed!

Das Experiment

Woensdag 24 September 2008 at 1:24 pm
"Das Experiment" is een Duitse film uit 2001 over de Stanford Prison Study (1971), waarin een groep willekeurige vrijwilligers werd opgesplitst in bewakers en gevangenen. Het doel van het onderzoek was uit te vinden wat toegewezen rollen en anoniemisering met mensen kan doen. Na 6 dagen moest het experiment worden stop gezet omdat de vrijwillige gevangenen er emotioneel volledig doorheen zaten. Het fysieke geweld in de film is erbij bedacht.

Philip Zimbardo gaf in 1971 leiding aan het experiment, en was in 2004 getuige in de Abu Ghraib processen. Op TED legt hij uit hoe gewone mensen monsters of helden kunnen worden.


Check ook de linkdump!

Laatste Reacties

best essay (Foto's van een la…): Your blog have pleasant i…
purchase_viagra (We zijn welkom in…): I just couldn’t depart yo…
Robert (Eddie Boerman is …): As soon as I detected t…
John (Hoe cool is die H…): Several of these games ar…
without (We zijn welkom in…): There is clearly a bundle…
Daniel (Kevin Prichard ov…): Definitely pent topic mat…
Donald (Nikai Droop wint …): Do you mind if I quote a …
for (We zijn welkom in…): I don’t usually comment b…
Michael (F2 Failliet?): I truly appreciate this p…
Mark (Wat is El Nino no…): Hello there, I discovered…