Der Fabian

By Thijs, June 8, 2010 2:11 pm

cancellaraHeb je dit gezien? Het zal toch niet waar zijn? Eerlijk is eerlijk, het lijkt haast niet natuurlijk hoe Cancellara zittend in het zadel wegfietst van bijvoorbeeld Tom Boonen. Bij het kijken van de beelden moest ik ook denken aan deze fietswissels vlak voor de finale van beide koersen (Parijs Roubaix en de ronde van Vlaanderen).

Toch kan het niet. Cancellara is namelijk mijn wielerheld, niet om zijn goud (tijdrit) en zilver (wegrace) op de Olympische spelen, maar om het volgende filmpje. Tour de France, 7de etappe. Cancellara rijdt voor de laatste dag in het geel. Dit is namelijk een serieuze bergetappe waar de zware Cancellara geen kans heeft. Het zou me niet verbazen als de volgende situatie in scene is gezet om nog even de maximale exposure te halen uit de gele trui: aan het begin van de afdaling wisselt Cancellara een achterwiel en doet een plas. In het filmpje zie hoe hij op indrukwekkende wijze het peloton weer bijhaalt. Hij daalt niet alleen de berg af met onoverzichtelijk bochten in de weg, maar navigeert ook achteloos tussen de teamauto’s door. Kijk hoe scheef hij zijn fiets heeft hangen in sommige bochten. Motortje of niet, Valentino Rossi in zijn leren pak en kneepads is er niks bij!

Foppe over het maken van fouten

By Thijs, June 4, 2010 12:15 am

foppeVraag me niet hoe ik op deze website terecht kwam. Ik was aan het googelen op heel iets anders. Iemand verzameld hier met knippen en plakken voetbal gerelateerde artikelen, best een leuke verzameling als je het mij vraagt, maar ik vond niet wat ik zocht. Toch bleef ik even plakken en stuitte op dit artikel uit 2002.

Hij maakt bij SC Heerenveen afspraken met zijn spelers, maar gunt ze ook vrijheid. De vrijheid om fouten te maken. “Als je geen fouten mag maken, verdwijnt de durf. Kweek je robots zonder creativiteit.”

In datzelfde kader is ‘Kijken in de ziel: toptrainers’ natuurlijk ook een aanrader.

Panorama Theme by Themocracy