Documentaires voor de Vrije Dagen

By Thijs, December 27, 2010 4:56 pm

mbbOp mijn zoektocht naar informatie voor mijn essay over positieve feedbackloops in talent ontwikkeling kwam ik via Ellen Winner’s ‘Rage to Master’ terecht bij een artikel over schaakster Judith Polgar. Judith is ook het onderwerp van deel 1 van de onderstaande documentaire: My Brilliant Brain.

Judith Polgar is opgevoed in de leer van John B. Watson. Haar vader heeft haar van kinds af aan opgevoed om een groot schaakster te worden met verbazingwekkend resultaat. In deel 1 komt ook Anders Ericsson (bekend van de 10.00 hour rule) aan het woord.

Deel 2 gaat over voornamelijk Savants, autisten met ’special skills’. Allan Snyder kan door het onderdrukken van de linker hersenhelft ook gewone mensen toegang geven tot de hersenfuncties betrokken bij deze special skills (zie video).

In Deel 3 wordt aan de hand van piano prodigy Marc Yu de nature/nurture controverse weer opgefrist. Ellen Winners ‘Rage to Master’ komt aan bod, maar Winner waarschuwt ook voor de valkuilen van teen-prodigies.

Download links (torrents) staan onder het clipje.

Voor de onderstaande links moet je een torrent cliënt geïnstalleerd hebben. Ik adviseer µTorrent.
Deel 1
Deel 2
Deel 3

102 Responses to “Documentaires voor de Vrije Dagen”

  1. ted says:

    katies@operable.edgertons” rel=”nofollow”>.…

    ñïàñèáî….

  2. David says:

    excelsior@putains.rap” rel=”nofollow”>.…

    ñïàñèáî çà èíôó….

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy